Platform, iOS & Android app

WaHu

WaHu

Klant: Next Empire

SIMDO samen met Next Empire & Wahu voor een schoner Indonesië!

Het project in het kort

Afgelopen maanden hebben we met het SIMDO team hard gewerkt aan het platform voor Wahu in opdracht van Next Empire. Wahu is een bedrijf dat zich inzet om het plastic afval te verminderen in Indonesië.

De missie van Wahu is het bouwen van een grootschalig afvalmanagement systeem in Zuidoost-Azië om de toekomstige vervuiling van de oceanen te voorkomen, en daar dragen wij als SIMDO graag aan bij. Wahu doet dit middels hun ‘Wahu waste hubs’ die in Indonesië geplaatst zijn. Dit is een op maat ontworpen systeem in een mooi gedesignde container dat plastic verzamelt, verwerkt en gereed maakt voor het recyclen. Hier kan iedereen plastic naartoe brengen en een financiële beloning krijgen per ingezamelde kilo plastic.

SIMDO ontwikkelde in opdracht van Next Empire het hele platform, waaronder de iOS & Android app voor Wahu. In deze app kunnen de ‘Collectors’ een heel overzicht zien van hun ‘Inzamelingen’. De ‘Location Manager’ (de medewerker in de Wahu waste hub) kan aangeven welk type plastic het is, hoeveel kilo er is ingezameld en kan de uitbetaling doen aan de ‘collector’.

De iOS & Android app zijn inmiddels beschikbaar in de App en Play store.

Bekijk meer van ons werk